کاشت یک نهضت: کتابی که به بررسی کشاورزی ارگانیک در ساحل مرکزی کالیفرنیا میپردازد
|
سانتا کروز- کشاورزی ارگانیک طی چهار دهه گذشته از موضوعی حاشیهای به مبحثی مهم تبدیل شده است.
کتاب کاشت یک نهضت: تاریخ شفاهی کشاورزی ارگانیک و کشاورزی پایدار در ساحل مرکزی کالیفرنیا کتاب جدیدی است که از سوی طرح پژوهشی تاریخ منطقهای کتابخانه سانتا کروز دانشگاه کالیفرنیا منتشر شده است و به بررسی روند تکامل این روش کشاورزی میپردازد. کتابفروشی سانتا کروز روز 28 فوریه ساعت 7 بعد از ظهر جشنی به مناسبت انتشار این کتاب برگزار میکند. برخی از صداهای ضبط شده در این طرح پژوهشی تاریخ شفاهی مربوط به کشاورزان و برخی دیگر مربوط به محققان و فعالان در این زمینه است. برخی از صداها نیزمربوط به مخالفین و نهضت بازگشت به زمین دهههای 1960 و 1970 است. دیگر صداها مربوط به افرادی است که عمیقاً در کشاورزی کالیفرنیا ریشه دارند. در این میان دست کم یک سیاستمدار نیز حضور دارد. ایرنه رتی (Irene Reti) از طرح پژوهشی تاریخ منطقهای و یکی از دو تدوینگر کتاب، در این ارتباط گفت: «این کتاب دربارۀ یک نفر نیست، بلکه دربارۀ نهضتی است که رشتههای بسیار و متفاوت آن را شکل داده اند.» به گفته رتی یکی از قهرمانان او خوان پابلو پرز (Juan Pablo Perez) است. کشاورز جوانی که در لاس لوماس(Las Lomas) بزرگ شد و مصمم بود که راه والدینش را در کشاورزی ادامه ندهد. اما پس از آنکه مدتی را به تحصیل در رشتههای مهمی همچون تجارت و کامپیوتر در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در خلیج مونتری (Monterey Bay) گذراند، رشته زمینشناسی را برگزید. او در این رشته برای کارورزی با گروهی همراه شد که حامی کشاورزان مشتاق بودند و در نهایت به کشاورزی بازگشت. پرز به همراه پدر خود در سال 2006 در یک زمین نیم جریبی ]هر جریب در آمریکا معادل 4047متر مربع است[ مزرعه محصولات ارگانیک جی اند پی (J & P Organics) را افتتاح کرد. امروز خانواده پرز در پنج جریب زمین کار میکنند و گیاهان معطر، سبزیجات، انواع توت و گل پرورش میدهند ومحصولات خود را در عرضه مستقیم به مشتریان و نیز در بازارهای کشاورزی میفروشند. او به مصاحبه کنندگان طرح پژوهشی گفت: «گرچه ابتدا به دنبال آن بودم که با ادامه تحصیلات کاری با درآمد بیشتر داشته باشم اما حالا از اینکه رییس خودم هستم لذت میبرم.» او در این مصاحبه گفت: «الان که این کار را انجام میدهم دریافتهام که آن را دوست دارم و خوشحالم.» بر خلاف او، دیک پیکساتو(Dick Peixoto) کشاورز دره پاژارو (Pajaro) از بچگی میخواست کشاورز شود. پدرش فروشنده آفتکش بود. 20 سال اول زندگیاش را مثل بقیه طی کرد، ولی در سال 1996 تصمیم گرفت پنجاه جریب زمینشان را به کشاورزی ارگانیک اختصاص دهد. او به دنبال حفظ جهان نبود بلکه فقط میخواست موقعیتی برای کسب درآمد داشته باشد. او در مصاحبه خود گفت: «دوستانم فکر میکردند دیوانه شدهام.» ولی هیچ وقت نگاه دیک به گذشته نبود. اکنون آن 50 جریب به 1200 جریب در دره پاژارو و چند جریب دیگر در بخش آکسنارد (Oxnard) و امپریال (Imperial) تبدیل شده است. او میگوید: «مزارع ارگانیک لیک ساید (Lakeside) بزرگترین مزرعه خانوادگی این ایالت است.» پیکساتو روز جمعه گفت که برای یاد گیری روشهای بهتر و ماندگارتر کشاورزی تلاش و مطالعه بسیار زیادی کرده است. او گفت: «بسیاری از محصولات ارگانیک در حد محصولات معمولی یا حتی بهتر از آنها است. مردم میگویند که کشاورزی ارگانیک نمی تواند جهان را سیر کند اما آنها در این مورد اشتباه میکنند.»
نوشته: دونا جونز (DONNA JONES)، نشریه سانتا کروز سنتینل(Santa Cruz Sentinel)
مترجم: اصغر ابوترابی
منبع: santacruzsentinel
|