شماره 62    |    10 اسفند 1390



کاشت یک نهضت: کتابی که به بررسی کشاورزی ارگانیک در ساحل مرکزی کالیفرنیا می‏پردازد

سانتا کروز-  کشاورزی ارگانیک طی چهار دهه گذشته از موضوعی حاشیه‏ای ‏به مبحثی مهم تبدیل شده است.

کتاب کاشت یک نهضت: تاریخ شفاهی کشاورزی ارگانیک و کشاورزی پایدار در ساحل مرکزی کالیفرنیا کتاب جدیدی است که از سوی طرح پژوهشی‏ تاریخ منطقه‏ای ‏کتابخانه سانتا کروز  دانشگاه کالیفرنیا منتشر شده است و به بررسی روند تکامل این روش کشاورزی  می‏پردازد.
کتابفروشی سانتا کروز روز 28 فوریه ساعت 7 بعد از ظهر جشنی به مناسبت انتشار این کتاب برگزار می‏کند.
برخی از صداهای ضبط شده در این طرح پژوهشی‏ تاریخ شفاهی مربوط به کشاورزان و برخی دیگر مربوط به محققان و فعالان در این زمینه است. برخی از صداها نیزمربوط به مخالفین و نهضت بازگشت به زمین دهه‏ها‏ی 1960 و 1970 است. دیگر صداها مربوط به افرادی است که عمیقاً در کشاورزی کالیفرنیا ریشه دارند. در این میان دست کم یک سیاستمدار نیز حضور دارد.
ایرنه رتی (Irene Reti) از طرح پژوهشی‏ تاریخ منطقه‏ای ‏و یکی از دو تدوینگر کتاب، در این ارتباط گفت: «این کتاب دربارۀ یک نفر نیست، بلکه دربارۀ نهضتی است که رشته‏ها‏ی بسیار و متفاوت آن را شکل داده اند.»
به گفته رتی  یکی از قهرمانان او خوان پابلو پرز (Juan Pablo Perez) است. کشاورز جوانی که در لاس لوماس(Las Lomas) بزرگ شد و مصمم بود که راه والدینش را در کشاورزی ادامه ندهد. اما پس از آنکه مدتی را به تحصیل در رشته‏ها‏ی مهمی همچون تجارت و کامپیوتر در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در خلیج مونتری (Monterey Bay) گذراند، رشته زمین‏شناسی را برگزید. او در این رشته برای کارورزی با گروهی همراه شد که حامی کشاورزان مشتاق بودند و در نهایت به کشاورزی بازگشت.
پرز به همراه پدر خود در سال 2006 در یک زمین نیم جریبی ]هر جریب در آمریکا معادل 4047متر مربع است[ مزرعه محصولات ارگانیک جی اند پی (J & P Organics) را افتتاح کرد. امروز خانواده پرز در پنج جریب زمین کار می‏کنند و گیاهان معطر، سبزیجات، انواع توت و گل پرورش می‏دهند ومحصولات خود را در عرضه مستقیم به مشتریان و نیز در بازار‏ها‏ی کشاورزی می‏فروشند. او به مصاحبه کنندگان طرح پژوهشی‏ گفت: «گرچه ابتدا  به دنبال آن بودم که با ادامه تحصیلات کاری با درآمد بیشتر داشته باشم اما حالا از اینکه رییس خودم هستم لذت می‏برم.»
او در این مصاحبه گفت: «الان که این کار را انجام می‏دهم دریافته‏ام  که آن را دوست دارم و خوشحالم.»
بر خلاف او،  دیک پیکساتو(Dick Peixoto) کشاورز دره پاژارو (Pajaro) از بچگی می‏خواست کشاورز شود. پدرش فروشنده آفت‏کش بود. 20 سال اول زندگی‏اش  را مثل بقیه  طی کرد، ولی در سال 1996 تصمیم گرفت  پنجاه جریب زمینشان را به کشاورزی ارگانیک اختصاص دهد. او  به دنبال حفظ جهان نبود بلکه فقط می‏خواست موقعیتی برای کسب درآمد داشته باشد. او در مصاحبه خود گفت: «دوستانم فکر می‏کردند دیوانه شده‏ام.» ولی هیچ وقت نگاه دیک به گذشته نبود. اکنون آن 50 جریب به 1200 جریب در دره پاژارو و چند جریب دیگر در بخش آکسنارد (Oxnard) و امپریال (Imperial) تبدیل شده است.
او می‏گوید: «مزارع ارگانیک لیک ساید (Lakeside) بزرگترین مزرعه خانوادگی این ایالت است.»
پیکساتو روز جمعه گفت که برای یاد گیری روش‏ها‏ی بهتر و ماندگارتر کشاورزی تلاش و مطالعه بسیار زیادی کرده است. او گفت: «بسیاری از محصولات ارگانیک در حد محصولات معمولی یا حتی بهتر از آنها است. مردم می‏گویند که کشاورزی ارگانیک نمی تواند جهان را سیر کند اما آنها  در این مورد اشتباه می‏کنند.»

نوشته: دونا جونز (DONNA  JONES)،
نشریه سانتا کروز سنتینل(Santa Cruz Sentinel)

مترجم: اصغر ابوترابی

منبع: santacruzsentinel


http://www.ohwm.ir/show.php?id=1100
تمام حقوق اين نشريه متعلق به سايت تاريخ شفاهي ايران [oral-history.ir] است.